Fiaskot

Thursday, June 01, 2006

Så frustrerande att man måste skratta!

Det började som en rolig meta-idé. Istället för att ensam sitta och deppa över att emotsedda karriären stod still, så skulle Stäppvargens redaktör intervjua en förebild. Objektet för denna beundran heter Johan Åkesson och hade imponerat genom att förekomma i både DN På Stan och Diego. I den sistnämnda hade objektet ifråga skrivit ett spännande reportage om bulgariskt mousserande vin (Chapel Hill), som i sin föträfflighet inspirerat Stäppvargen att också börja dricka mousserande på fester. Ett mail formulerades nogsamt och mailades till mig själv så att jag kunde googla fram adressen nästa dag.

Nästa dag kom chocken. "Fyra frilans frågor: Johan Åkesson" var rubriken på ett inlägg som en konkurrerande blogg blott tre veckor tidigare publicerat exakt det som Stäppvargen planerat! Och som om inte det blotta faktum att idén var tagen var nog, så hade Emanuel Sidea skrivit rubriken med en särskrivning så grov att jag började gråta. Hur kunde världen vara så grym?

Resultatet blev till slut att idén lades ned. Först tänkte jag ge upp, sen repade jag mod och tänkte intervjua Johan Åkesson i alla fall, men till sist så gav jag upp igen eftersom jag inte hittade någon mailadress till honom. Men det är som man brukar säga: "What's bad for Stäppvargen is good for Fiaskot". Och detta var ju sannerligen inget undantag!

3 Comments:

At 9:47 AM, Blogger Karin said...

Det blev en bra historia i alla fall! Men vill du verkligen intervjua idolen så kanske min karl kan dra i några trådar... Hör av dig i såna fall!
/K

PS: ändra så att alla kan kommentera, nu är det bara för bloggers

 
At 12:57 AM, Blogger Karin said...

Eller så ringer du bara till DN och frågar efter hans mejl. det tycker jag du ska göra. jag gillar ju idén om "frilans frågor" och ser fram emot artikeln om den store fri lans journalisten

 
At 5:46 AM, Anonymous Anonymous said...

Jonas, Chapel Hill ligger ju faktiskt i North Carolina och är ju inte jordens roligaste plats... Du får byta till nått annat mousserande!

 

Post a Comment

<< Home